Dit ben ik

In deze rubriek maakt u steeds kennis met één van onze collega's. Deze keer is dat

Jolanda van Marwijk

(uit het team Secretariaat & Balie).


Privé en werk

Ik ben 51 jaar oud, getrouwd en moeder van een zoon (24) en een dochter (20). Samen met mijn gezin woon ik in Voorschoten. Vier dagen per week werk ik bij Driebergen Accountants. Een erg leuke baan, waar ik m’n ei helemaal in kwijt kan. Ik vind het namelijk belangrijk om sociaal en zorgzaam te zijn. Én om iedereen hulp te bieden en werk uit handen te nemen. Heerlijk ook om even een praatje te kunnen maken met mensen die we hier ontvangen of aan de telefoon krijgen. Daarbij helpt het dat ik eigenlijk nooit met het verkeerde been uit bed stap en altijd goed gehumeurd ben.


Hier ligt mijn hart ook

Het meest dierbaar zijn mijn gezin en familie natuurlijk. Maar ik doe ook graag iets voor anderen. Zo ben ik al vele jaren collectant voor de Kankerbestrijding en voor de Brandwondenstichting. En sinds enige tijd doe ik sectretarieel werk voor de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. We zamelen geld in om kinderen met kanker (elk jaar krijgen er zo’n 600 die diagnose) veiligheid en geborgenheid te bieden tijdens hun behandeling in het ziekenhuis. De stichting helpt ouders de kosten te dragen die ze moeten maken (voor reizen, overnachtingen, maaltijden, oppas voor andere kinderen etc.) om bij hun kind te kunnen zijn.

Vrije tijd en ontspanning

Tuinieren, puzzelen, fietsen en wandelen vind ik leuk. Maar ik mag ook graag met vrienden spelletjes doen. Keezen of kaarten zijn favoriet. Verder kijk ik graag een spannende serie. The Bridge bijvoorbeeld vond ik geweldig. Gaat het om muziek dan luister ik het liefst naar de jaren ’80. Een bijzondere passie heb ik voor alles wat met de strips van Suske en Wiske te maken heeft. De boeken heb ik bijna allemaal.


Vakantie

We zijn gek op vakanties met onze caravan. Het liefst gaan we dan naar Oostenrijk. Een heerlijk land waar je prima kunt kamperen en waar je ook prachtige wandelingen kan maken. De kinderen gaan vanzelfsprekend niet altijd meer mee. Toch zou het mijn droomwens zijn om ooit nog eens met z’n vieren naar Australië te gaan waar we ook familie hebben. Geweldig lijkt me dat.